Työ- ja elinkeinoministeriö lähti rakentamaan uutta yrityskehittäjien toimintamallia kahdessa pilotissa, Uusimaa ja Pohjois-Pohjanmaa. Pohjoispohjanmaalaiset toimijat rakentavat yhdessä ne mallit, joilla yritysten menestystä parhaiten edistetään. Tämä menestystarina kirjoitetaan yhdessä. Se alkaa kalajoelta lokauussa 2012.

torstai 11. lokakuuta 2012

Mitä yrittäjä ja yritys odottaa?

Mervi toi terveiset yrittäjiltä Kalajoella.

Maailma on muuttunut. Muuttuneessa maailmasssa mikroyritysten ja pienyritysten rooli työllisyyden edistäjänä ja sitä myötä menestyksen rakentajana on keskeinen.

Yrityskehittäjän ja virkamiesten tulee oivaltaa, miksi ja miten yrittäjä toimii. On tunnettava toimintaympäristö ja oman alueen yrityskenttä. On uskallettava olla rohkeammin, yrittäjän maailmassa mukana ja luovemmin etsiä ratkaisuja. Sääntöjen ja ohjeiden soveltaminen ei enää riitä. Tarvitaan uskallusta, luovuutta ja asennetta!


Mitkä asiat nousevat yrittäjän järjestyksessä tärkeimmiksi?
- oman itsensä herra
- itsensä toteuttaminen
- halu menestyä
- tuloksentekomahdollisuus
- vaikutusvalta ja arvostus
Yrittäjäksi ryhdytään tahdosta ja intohimosta. Valtiovalta on päättänyt sijoittaa tietyn määrän rahaa yritysten kehittämiseen. Se on valtiovallan tahto. Meidän tehtävä on jakaa se raha niin, että sillä saadaan aikaan mahdollisimman paljon työpaikkoja, verotuloja ja mahdollisimman paljon palveluja ja hyvinvointia. Se on alueen, yritysten ja työpaikkojen menestyksen rakentamista.

Mervi Järkkälä on Keski-Pohjanmaan yrittäjien toimitusjohtaja ja aktiivinen yrittäjäilmapiirin kehittäjä.  Järkkälä uskoo, että menestys rakennetaan yhdessä, erilaisten toimijoiden kanssa hyvällä asenteella. Hän on edistänyt konkreettisesti asioita yritysten edestä - Meripohjola Kauppahuone on hänen ideansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti