Työ- ja elinkeinoministeriö lähti rakentamaan uutta yrityskehittäjien toimintamallia kahdessa pilotissa, Uusimaa ja Pohjois-Pohjanmaa. Pohjoispohjanmaalaiset toimijat rakentavat yhdessä ne mallit, joilla yritysten menestystä parhaiten edistetään. Tämä menestystarina kirjoitetaan yhdessä. Se alkaa kalajoelta lokauussa 2012.

perjantai 5. lokakuuta 2012

Kalajoen kaupunginjohtaja Jukka Puoskari mielimaisemassaan.
Tervetuloa yrityskehittäjien tapaamiseen Kalajoelle!
 
Aloituspaikkakunnan valinta on osuva, sillä meillä yrittäjien suhteellinen osuus työvoimasta on yli kaksinkertainen verrattuna valtakunnan keskimääräiseen tasoon. Kalajoen kaupungin vakaan talouden, hyvän työllisyyden ja väestönkasvun perustan muodostavat monipuolinen elinkeinorakenne, menestyvä yritystoiminta ja vahva yrittäjyys.

Elinkeinopalvelut ja yrityskehittäjätoiminta on kaupungin strategiassa keskeinen keino vaikuttaa kaupungin kehitykseen ja tulopohjan rakentumiseen. Parhaimmillaan hyvässä yhteistyössä yritysten kanssa saadaan aikaan eri toimialoilla ja kaupungissa itseään voimistava positiivisen kehityksen kierre. Hyvät tulokset eivät synny itsestään. Tarvitaan vahvaa yrittäjyyttä, rohkeutta ja näkemystä. Yrityksissä tapahtuu paljon hyviä asioita ilman julkisia toimijoitakin. Kuitenkin monen menestystarinan takaa löytyy myös onnistunutta yrityskehittäjätoimintaa.

Kalajoella olemme nähneet asian niin, että meidän tehtävämme on auttaa yrityksiä silloin kun apua tarvitaan. Toimenpiteiden ei tarvitse aina olla kovin innovatiivista, vaan nopea ja joustava apu arkisiinkin asioihin on yhtä tärkeää. Meidän on hyvä aina välillä pohtia, mitä lisäarvoa olemme eri tapauksien yhteydessä toimenpiteillämme asian ratkaisemiseen ja hyvien asioiden tapahtumiseen kyenneet antamaan. Mikäli lisäarvoa ei ole syntynyt, on toimintamme hyödytöntä. Tärkeintä on asenne ja luovuus, jolla avun tarvitsijaa autetaan. Parhaimmillaan toimintamme on juuri se ratkaiseva palanen, joka saa lähes mahdottomalta tuntuvia myönteisiä asioita tapahtumaan.

Onnea ja menestystä äärimmäisen tärkeään yrityskehittäjätyöhön. Annetaan hyvälle kehitykselle vauhtia ja nautitaan yhdessä tuloksista!   

1 kommentti:

  1. Yrityksen kehittäminen ajatellaan helposti joksikin aivan "erityiseksi avaruustieteeksi", seun ollessa juuri jotain aivan arkisen toiminnon saattamista yrityksen arkipäiväksi. Yrittäjämyönteinen ja yrittäjää arvostava ilmapiiri paikkakunnalla, antaa mahdollisuudet elinkeinoelämän vahvaan kasvuun.
    Yrityksen kehittäjä verkoston tehtävänä on tunnistaa, auttaa ja konkretisoida käytössä olevat palvelumme palvelutarpeita vastaaviksi.Vain ihmiset yhdessä tekevät toimivan yhteiskunnan.

    VastaaPoista